ApenHeul

Ontdek Apenheul: een uniek dagje uit tussen de apen

Apenheul is een bijzonder dierenpark in Apeldoorn waar bezoekers de kans krijgen om oog in oog te staan met apen die vrij rondlopen. Met meer dan 300 apen van 35 verschillende soorten is dit park een ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Hier kun je niet alleen apen spotten, maar ook deelnemen aan interactieve activiteiten en meer leren over deze fascinerende dieren.

Vrij rondlopende apen: een unieke ervaring

Een van de grootste trekpleisters van Apenheul is dat meer dan de helft van de apen vrij tussen de bezoekers rondloopt. Dit biedt een unieke kans om de dieren van dichtbij te bewonderen. Of het nu de nieuwsgierige doodshoofdaapjes zijn of de indrukwekkende gorilla’s, elke ontmoeting in Apenheul is een bijzondere ervaring.

Ontmoet de gorilla’s en hun leiders

Apenheul staat wereldwijd bekend om zijn gorillagroep. Bezoekers kunnen van dichtbij kennismaken met deze imposante dieren en meer leren over hun gedrag. Dit jaar zijn er zelfs twee verschillende gorillagroepen te zien, elk met een eigen leider. Maak kennis met Banjoko, de nieuwe leider, en ontdek hoe hij zijn groep op zijn eigen eiland aanstuurt.

Educatieve activiteiten en dagelijkse presentaties

Naast het observeren van de apen biedt Apenheul tal van educatieve activiteiten. Dagelijks vinden er voederpresentaties plaats, waarbij dierverzorgers interessante feiten delen over de verschillende apensoorten. Kinderen kunnen zich uitleven in de diverse speeltuinen of deelnemen aan interactieve spellen, waar ze op een speelse manier meer leren over de apen.

Apenheul: een paradijs voor kinderen

Voor de jongste bezoekers heeft Apenheul speciale activiteiten. Ze kunnen meedoen aan de ‘apentest’ om erachter te komen op welke aap ze het meest lijken, of deelnemen aan speurtochten en workshops. Apenheul biedt zo een educatieve en tegelijkertijd leuke ervaring voor kinderen van alle leeftijden.

Natuurbehoud en educatie: Apenheul maakt het verschil

Apenheul zet zich actief in voor natuurbehoud en educatie. Het park steunt diverse natuurbehoudprojecten wereldwijd en heeft een eigen natuurbehoudfonds. Bezoekers kunnen een aap adopteren of een donatie doen om bij te dragen aan het beschermen van apen in het wild. Deze initiatieven helpen mee aan het behoud van apensoorten en hun leefgebieden.

Praktische informatie voor jouw bezoek

Apenheul is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Het park is geopend van het voorjaar tot de herfst; actuele openingstijden zijn te vinden op de website. Tickets kun je eenvoudig online kopen, vaak met speciale kortingen voor kinderen en gezinnen. Voor vaste bezoekers is een seizoenkaart een uitstekende optie, waarmee je onbeperkt toegang hebt en snel je investering terugverdient.

Plan je onvergetelijke dag in Apenheul

Apenheul biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Met vrij rondlopende apen, boeiende educatieve activiteiten en een sterke focus op natuurbehoud, is het een perfecte bestemming voor een dagje uit. Kom naar Apenheul en beleef een bijzondere dag tussen de apen, omringd door de natuur.

Locatie

Direct delen?